joni.lanki@gmail.com

5.3.2013

Kun katsot kuollutta tytärtäsi, jätä hänen silmänsä auki. Hänen silmänsä ovat kaukana toisistaan, kauempana kuin osaat kuvitellakaan.

Laita parhaat vaatteesi päälle, ei haittaa vaikka ne olisivat likaiset. Tyttäresikin tuoksuu jo mullalta. Muuta tuoksua sinun nenääsi ei hänestä jää. Hänen vuoteensa puhtaat liinavaatteet ovat vain sinun ilonasi.

Kun valmistaudut katsomaan kuollutta tytärtäsi, varmista että kaunis matto ja raskaat, arvokkaat verhot näkyvät. Varmista ettei seinällä ole kalenteria eikä valokuvia. Varmista että seinä on tyhjä tätä kuvaa varten.

Kun pysähdyt katsomaan kuollutta tytärtäsi, sido hiuksesi, laita koru kaulaan, sillä muuta et voi. Kun katsot kuollutta tytärtäsi, älä loukkaannu vaikka hän ei katso sinua. Sinäkin katsot vain muistoa ja tulevaisuutta, surua joka tallentuu. Älä anna valtaa helpotuksen, rauhan tunteille. Jos jokin sinua lohduttaa, se vain lohduttaa.

Kun katsot kuollutta tytärtäsi, ole hiljaa ja liikkumatta, koska muuta et voi, ole aivan liikkumatta niin kauan kuin valo tarttuu filmiin.(O. S. Aune, Carolina Jörgensen ja kuollut tytär)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti