joni.lanki@gmail.com

3.1.2013

Pelkäsin joskus aktiivisesti sitä, että jos kirjoitan tekstiviestiin "Nähdään pian", niin ennustava tekstinsyöttö muuttaa sen muotoon "Naidaan pian". Se on ymmärrettävää. Mutta aloin pelätä, että sanon niin vahingossa ääneen, joko siksi että ajattelen sitä tai siksi että pelkään sanovani niin. Näin ei kuitenkaan koskaan käynyt. Tästä ei tullut mitään anekdoottia. Joten joudun lopettamaan tämän merkinnän minulle tyypillisellä yhdentekevällä tavalla. Mietin, pystyisikö tuon tekstiviestimokan muokkaamaan kohteliaisuudeksi, tyyliin "Jos ikinä kirjoitan..., niin toivon että...". Mutta mietin, ettei se ole mikään kohteliaisuus. Ja mietin, kuinka yhdentekevää on miettiä kohteliaisuuksia, esimerkiksi silloin kun keskiyö lähestyy.

5 kommenttia :

  1. Mukavampihan tuo jälkimmäinen vaihtoehto olisi, henkilöstä riippuen :)

    Tuo banneri on aika siisti tähän ulkoasuun, mutta teksti jää ikävästi tummaan katveeseen. Siirto alalaitaan?

    VastaaPoista
  2. Niinpä.

    Joo, jätin tekstin tuolla tavalla tarkoituksellisesti. Ajattelin otsikkoon sopivan, että "en nähnyt" ja "pysäkillä"-sanan loppu jäävät pimentoon. Mutta oikeastaan se näyttää vain hölmöltä.

    VastaaPoista
  3. Paitsi etten minä osaakaan otsikkotekstiä siirtää alemmas. Täytyy katsoa, ehkä otan kuvan pois, tai laitan sen muualle.

    VastaaPoista
  4. Älä suotta banneria poista. Periaatteessa headeria saisi koodilla alemmas, mutta en tiedä siirtyisikö kuva samalla. Kuvankäsittelyohjelma kehiin ja teksti kuvan päälle, voin avittaa jos tarvis.

    VastaaPoista
  5. Jes, sain tuon otsikkotekstin tuosta nyt poistettua, näin aluksi. Kyllä tää tästä.

    VastaaPoista