joni.lanki@gmail.com

12.6.2014

Nostin neuroottisuudelle kortin, jossa nainen on sidottuna maahan iskettyjen miekkojen keskellä jossain rannalla, jonne ei huonon sään vuoksi ole kukaan tullut ottamaan aurinkoa. Ja kun kysyin, mitä sille voi tehdä, sain vastaukseksi sydämen, joka oli kasvanut kolmen miekan ympärille. Lopputulokseksi korttipakka tarjosi miehen, jolla on kuhmu otsassa, kyräilemässä epäluuloisesti sauvojen rykelmää takanaan. Tämäpä pirteää, ajattelin, ja nostin kortin sille vaihtoehdolle, että en tee yhtään mitään, en ryhdy mihinkään huoltotoimenpiteisiin. Arvasin jo korttia valitessani, että tulossa on koominen loppuhuipennus. Aurinko. Tuokin iloinen, alaston pellavapää valkoisen hevosen selässä, ratsastanut vain ivaamaan minua.

Nuorempana, joskus yläasteella ja lukiossa, olin siis paljon viisaampi silleenjättämisen filosofiassani, vaikka se kaikki olikin vain lainattua ja huonosti omaksuttua. Sittemmin ymmärsin, miksi toinen silmäni oli koko ajan auki. Summa summarum: marmatusta.


Mutta sataa, sataa. Sadepäivät ovat mukavia, kuin olisi tukka vinossa ja henkselit.


Viime viikolla näin Kalliossa kadunkulmassa lokin, jolla oli jonkin sortin ripuli. Se kierteli melkein paikoillaan, tuulessa, paskoi menemään risteykseen. Tai sitten sillä oli hyppysissään murentuva pullanpala. Jos olisin nähnyt lokin ilmeen, se olisi saattanut olla yrmeä. He, jotka olivat lokkia lähimpänä, lokin lähimmäiset, olivat pysähtyneet katsomaan ylös ja nauramaan. Odotin innoissani vertikaalista kohtaamista ja unohdin nauraa itse. Lokki sai uljuutensa takaisin, kaartoi pois, ja minä keskityin kävelemään käsi toisen nälkäisen kädessä.


Oivan brunssilla kohtasimme ruutupaitaisia miehiä. Erään astrologin mukaan ruutukauluspaidat merkitsevät epävarmuutta omasta miehisyydestä. Söin vähän aikaa kahdella haarukalla, kunnes huomasin ettei toinen niistä olekaan veitsi; en tiedä, minkälaista paitaa minun pitäisi käyttää. Niitä pitäisi varmaan olla kokonainen kerrasto. Olisin voinut kysyä, mutta on vaikea muotoilla kysymyksiä, kun vastaukset ovat selväpiirteisiä. Summa summarum: summa summarum: summa summarum...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti